Dode hoek

            
             DODE HOEK

We reden met de twee zesdes met de fiets door het centrum van de stad naar het politiekantoor in Aalst. Daar aangekomen hadden we even de tijd om ons 10-uurtje te verorberen.

Voor het eerste deel - het theoretische - gingen we helemaal tot het bovenste verdiep naar het vergaderlokaal. Aan de hand van een Powerpoint met filmpjes en quizvragen werd ons verteld wat een 'dode hoek' juist is. Daarna herhaalden we deze theorie op een miniatuurversie van de werkelijkheid. 


Dan was het tijd voor de praktijk. In twee groepen, mochten we een aantal zaken uitproberen. 

We namen plaats in één van de grote vracht-wagens, zodat we zelf eens het uitzicht van een chauffeur konden ervaren. 

Eén voor één konden we nu uitproberen in welke situatie we werden gezien en in welke niet. We probeerden oogcontact te maken met de chauffeur en als die zijn duim opstak, wisten we dat hij ons gezien had. We zwaaiden terug en staken over. 👋
De agent legde het nut van de opvangrails aan de zijkant van een vrachtwagen uit. Dit dient namelijk om als fietser NIET onder de wielen terecht te komen.

         


Als laatste deden we ook een proefje in het donker. Om de zichtbaarheid van een fluo-hesje te achterhalen, kropen we allemaal in de opligger van de vrachtwagen. Achterin ging iemand staan met een hesje en iemand zonder. De rest van de groep bleef vooraan met een klein lichtje staan om die te beschijnen. 
Het reflecterende deel in het fluo-hesje heeft heel veel nut om gezien te worden tijdens donkere dagen en 's nachts.
We herhaalden in 5 stappen de gevaren of tips bij de 'dode hoek' en als beloning kregen we allemaal een fluo-hesje, een brooddoos en fluo-sticks om op de spaken van onze fietswielen te klikken! 
Nu zullen we wel gezien worden.......! 😉


Verslag van Romario, Mervan, Xiana en Tiffany.

Reacties

Populaire posts